Šola košarke

Šola košarke je program, ki je namenjen najmlajšim košarkarjem in košarkaricam. Naši strokovno izobraženi trenerji izvajajo vadbo na osnovnih šolah v Novi Gorici in okolici, vadbi pa se lahko pridružijo prav vsi, ki bi se radi preizkusili v našem prelepem športu in obiskujejo 1., 2., 3., ali 4. osnovne šole.

Vadba poteka v skladu z najmodernejšo metodologijo treniranja košarke za najmlajše, kar pomeni, da zajema oziroma razvija več področij in tako ključno pomaga pri razvoju in odraščanju otrok.

Cilji vadbe v šoli košarke so naslednji:

  • spoznavanje košarkarskih tehnično-taktičnih prvin,
  • spoznavanje košarkarskih pravil,
  • razvoj osnovne motorike,
  • prvo soočanje s tekmovanji in posledično s prvimi zmagami in porazi,
  • socializacija otrok (odnosi med njimi in odnosi s trenerjem),
  • odraščanje otrok v skupini s skupnim interesom,
  • privzgoja odgovornosti do sebe in ostalih članov ekipe,
  • celostni razvoj otrok,

Naše dolgoletne izkušnje nam pravijo, da za vzgojo vrhunskega športnika ne zadošča le ozko znanje izbrane discipline, zato se načrtno ukvarjamo s celostnim razvojem otrok, vedno pa v to vključimo tudi starše in smo tako marsikdaj njihova podaljšana roka.

Smatramo, da so naši programi odlična alternativa današnjim družbenim vplivom, ki so včasih negativni in marsikdaj priklenejo otroka pred TV ali računalnik in ga tako prikrajšajo za dinamike vsakodnevnega „resničnega“ življenja.

Šolska liga je zasnovana kot interna liga v kateri je primarni cilj zabava in druženje, nikakor pa ne rezultat. Apeliramo na starše, da tekem kot gledalci ne jemljejo preresno in strastno navijaško. Najstrožje je prepovedano komentiranje trenerjev in sodnikov, kot so tudi najstrožje prepovedani negativni komentarji na račun drugih otrok.

STARŠI

Otroka pripeljite pravočasno na trening 10 minut pred začetkom in ga pridite iskati 5 minut po zaključku treninga.Staršem ni dovoljena prisotnost na treningih - prepustite otroku naj bo to samo njegova aktivnost.Za kakršnekoli informacije glede vašega otroka se obrnite na trenerja pred
ali po treningu.
V kolikor imate kakršnekoli pripombe ali predloge se lahko obrnete na vodjo Šole košarke.Bodite svojemu otroku podpora pri ukvarjanju s športom, ne ga pretirano kritizirati zaradi igre in postavljati predenj prevelikih pričakovanj.
V tem obdobju je šport zanj samo zabava.

OTROCI

Na trening pridi pravočasno.Na trening pridi z čisto športno opremo, s seboj imej plastenko vode.Skrbi za rekvizite s katerimi treniraš in za dvorane v katerih treniraš.Treniraj redno in marljivo, pazljivo poslušaj trenerja. Spoštljivo se obnašaj z tvojim trenerjem in soigralci.Na tekmah interne lige se obnašaj v duhu fair-playa.Šola je zelo pomembna in nikakor ne smeš zanemariti učenja in pridobivanja pozitivnih ocen.

Informacije o Šoli košarke, vpisih, urnikih in treningih

Jan Zavrtanik

janz@kdng-mladi.si

041 711 742