Šola košarke

O ŠOLI KOŠARKE


V okviru Košarkarskega društva Nova Gorica mladi je že vrsto let organizirana Šola košarke, ki je začela delovati v šolskem letu 2011/12 pod vodstvom vodje mladinskega pogona Jureta Pušnarja. Od šolskega leta 2014/15 deluje šola košarke pod vodstvom Jana Zavrtanika.

Šola košarke deluje v dveh starostnih skupinah in zajema osnovne šole vse od Kanala, Deskel, preko Solkana, Nove Gorice in Šempetra vse do Renč. Vadba poteka enkrat (mlajša skupina) oz. dvakrat (starejša skupina) tedensko od oktobra do maja pod strokovnim vodstvom trenerjev.

Cilji Šole košarke so, da trenerji udeležence seznanijo z osnovnimi elementi košarkarske igre (vodenje žoge, podajanje in lovljenje, met na koš, odkrivanje, vtekanje, protinapad, igre 1:1, 2:2,… itd.) ter da spoznajo košarkarska pravila, razvijejo osnovno motoriko, se soočijo s tekmovanji in posledično s prvimi zmagami in porazi, se socializirajo (razvijajo odnose med njimi in s trenerjem), odraščajo v skupini s skupnim interesom, privzgojijo odgovornosti do sebe in ostalih članov ekipe, itd.

Udeleženci Šole košarke nastopajo v interni ligi KD Nova Gorica mladi. Prav tako se mladi košarkarji in košarkarice udeležujejo še drugih prijateljskih turnirjev, kot je npr. Sončkov dan.

Vadba poteka v skladu z najmodernejšo metodologijo treniranja košarke za najmlajše, kar pomeni, da zajema oziroma razvija več področij in tako ključno pomaga pri razvoju in odraščanju otrok.

ZAKAJ KOŠARKA?

  • Ker je moštvena igra. Pomeni druženje, sklepanje novih prijateljstev, sodelovanje več otrok z namenom doseganja istega cilja, učenje pomaganja drugim, prevzemanja odgovornosti zase znotraj ekipe.

DOLŽNOSTI UDELEŽENCEV ŠOLE KOŠARKE?

  • redno obiskovanje treningov in tekem,
  • spoštovanje soigralcev in trenerja,
  • razvoj ljubezni do športa in košarke.

NALOGE STARŠEV?

  • omogočiti otroku pravočasen prihod na trening,
  • priskrbeti osnovno športno opremo (hlače, majica, športna obutev).

Naše dolgoletne izkušnje nam pravijo, da za vzgojo vrhunskega športnika ne zadošča le ozko znanje izbrane discipline, zato se načrtno ukvarjamo s celostnim razvojem otrok, vedno pa v to vključimo tudi starše in smo tako marsikdaj njihova podaljšana roka.

ZAKAJ IZBRATI ŠOLO KOŠARKE?

Smatramo, da je naš program Šola košarke odlična alternativa današnjim družbenim vplivom, ki so včasih negativni in marsikdaj priklenejo otroka pred TV ali računalnik in ga tako prikrajšajo za dinamike vsakodnevnega „resničnega“ življenja.

ALI JE ŠOLA KOŠARKE PLAČLJIVA?

Šola košarke je na osnovnih šolah, tam kjer se ne izvaja v okviru interesne dejavnosti, plačljiva.
Letna vadnina za 1. in 2. razrede znaša 120 EUR (razdeljena v 8 mesečnih obrokov po 15 EUR), za 3. in 4. razrede pa 160 EUR (razdeljena v 8 mesečnih obrokov po 20 EUR).  V ceno vadnine je že vključena tudi članarina.

Vadnino se bo poravnalo na osnovi dveh izdanih računov in sicer:

  • prvi račun v višini 50 EUR (kot članarina) bo izdan meseca decembra,
  • drugi račun v preostalem znesku pa meseca februarja (kot vadnina).

Vadnina oz. članarina sta namenjena izključno izvedbi programa Šola košarka in sicer za:
– organizacijo strokovne vadbe košarke,
– organizacijo košarkarskih tekem in turnirjev otrok,
– plačilo športnih objektov, kjer se izvaja vadba,
– plačilo trenerjev,
– nabavo športne opreme za vadbo.

INFORMACIJE


Jan Zavrtanik, vodja Šole košarke

janz@kdng-mladi.si

041 711 742

 

PROGRAM SOFINANCIRA


 

 

Urnik Šole košarke 2023/24

Cenik storitev