Varstveno delovni center Nova Gorica

S pobudo smo konec leta 2019 povezali strokovno delo z osebami z motnjami v razvoju, ki ga vodita Varstveno delovni center Nova Gorica in projekt Življenje je košarka, z rednimi treningi mlajših selekcij našega društva.

V projektu Življenje je košarka že vrsto let izvajajo vadbo košarke, ki je prilagojena osebam z motnjami v razvoju. Eden od partnerjev v projektu je tudi novogoriški VDC s svojo košarkarsko ekipo.

V društvu smo se zato odločili, da VDC-jevo ekipo vključimo v našo šolo košarke, člane ekipe VDC pa včlanimo v društvo. S tem bi bila njihova integracija popolna.

Povezava ni le deklarativne narave, saj so z začetkom leta 2020 začeli s skupnimi treningi košarke s prilagojenim programom. Vsako drugi teden se varovancem VDC-jeve ekipe pridruži ena od mlajših selekcij našega  društva.

S sodelovanjem smo in bomo vsi skupaj dosegli vsaj dve veliki zmagi. Uporabniki VDC Nova Gorica so začeli v društvu enakovredno trenirati svoj najljubši šport. Mladi, ki imajo to srečo, da se s športom ukvarjajo na tekmovalni ravni, pa bodo s pomočjo košarke doživeli še eno pomembno življenjsko izkušnjo.