Košarkarji za košarkarje

Na četrtkovi novinarski konferenci so partnerji VDC Nova Gorica, Košarkarsko društvo Nova Gorica mladi in sodelujoči v projektu Življenje je košarka predstavili pobudo Košarkarji za košarkarje. Del pobude je dobrodelna akcija, s katero bodo začeli v soboto, 14. decembra, ob 19.00 uri, na domači tekmi novogoriške članske košarkarske ekipe v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

S pobudo bodo v letu 2020 povezali strokovno delo z osebami z motnjami v razvoju, ki ga vodita VDC Nova Gorica in projekt Življenje je košarka, z rednimi treningi mlajših selekcij novogoriških košarkarjev. V projektu Življenje je košarka že vrsto let izvajajo vadbo košarke, ki je prilagojena osebam z motnjami v razvoju. Eden od partnerjev v projektu je tudi novogoriški VDC s svojo košarkarsko ekipo. V Košarkarskem društvu Nova Gorica mladi pa so prišli s pobudo, pri kateri bi VDC-jevo ekipo vključili v njihovo šolo košarke, člane ekipe VDC pa včlanili v klub. S tem bi bila njihova integracija popolna. Povezava ne bo le deklarativne narave, saj bodo s februarjem 2020 začeli s skupnimi treningi košarke s prilagojenim programom. Vsako drugo sredo se bo varovancem VDC-jeve ekipe pridružila ena od mlajših selekcij novogoriškega košarkarskega društva.

S sodelovanjem bodo vsi skupaj dosegli vsaj dve veliki zmagi. Uporabniki VDC Nova Gorica bodo začeli v klubu enakovredno trenirati svoj najljubši šport. Mladi, ki imajo to srečo, da se s športom ukvarjajo na tekmovalni ravni, pa bodo s pomočjo košarke doživeli še eno pomembno življenjsko izkušnjo.

Hkrati s strokovnim sodelovanjem pa bodo s sobotno tekmo članske ekipe KDNG mladi, ki igra v tretji državni ligi in jo brezplačno spremlja presenetljivo veliko število gledalcev, začeli z dobrodelnim zbiranjem denarja za najem telovadnice za varovance ekipe VDC Nova Gorica. Svojo vadbo košarke opravljajo ob petkih dopoldan na mestnih zunanjih igriščih. Zaradi vremenskih pogojev je seveda vadba skozi leto okrnjena. Želja vseh skupaj pa je, da bi jim vsaj v najbolj mrzlih, deževnih in vetrovnih mesecih omogočili dostojno vadbo v telovadnici.