Uspešen zaključek košarkarskega poletja

V soboto se je z zaključno prireditvijo na Bevkovem trgu v Novi Gorici zaključilo »Košarkarsko poletje«, ki jo je ob svojem 10. rojstnem dnevu organiziralo Košarkarskega društva Nova Gorica mladi.

Zaključek je minil s finalnimi tekmami v ulični košarki 3×3, potem ko se je skozi poletje na košarkarskih turnirjih, ki so bili odigrani na šestih dogodkih v regiji, zvrstilo kar 26 košarkarskih ekip. V finalu je bila najboljša ekipa Trio splash&psič v postavi Lovro Kerpan, Tom Markič in Svit Figelj, ki je bila boljša od ekipe Desklanov. Fantje so sicer člani mladinskih ekip našega društva.

Uradnemu delu prireditve so poseben pečat dali gostje, podžupan MONG Simon Rosič, predstavnik Košarkarske zveze Slovenije in član strokovnega štaba članske reprezentance Jernej Valentinčič ter direktorica VDC Nova Gorica Maša Černe.

Podžupan Rosič je poudaril pomen Košarkarskega društva Nova Gorica v okolju in omenil njegovo uspešno delo, ki se kaže skozi številčnost, strokovnost in uspešnost. Jernej Valentinčič iz košarkarske zveze je povedal, da je novogoriško košarkarsko društvo eno večjih košarkarskih društev v državi in kot tako izjemnega pomena za slovensko košarko, saj mu je v desetih letih uspelo vzgojiti mnoge reprezentante mlajših kategorij ter reprezentančne trenerje za kar si »vsi akterji zaslužijo še posebno pohvalo.«

Dobrodelno noto prireditvi je dodala izročitev donacije za košarkarsko ekipo VDC Nova Gorici. Društvo in VDC Nova Gorica namreč sodelujeta pri pobudi »košarkarji za košarkarje«, del katere je tudi odločitev novogoriških košarkarskih delavcev, da se na članskih tekmah odpovejo vstopnini in zbirajo prostovoljne prispevke za najbolj srčne košarkarje, košarkarje VDC Nova Gorica. Maša Černe se je zahvalila za donacijo in izpostavila pobudo ter pomen, ki jo le ta ima. Žal, zaradi ukrepov pa letos niso mogli izvesti tudi skupnih treningov varovancev VDC in mlajših ekip košarkarskega društva.

Pred začetkom družabnega dela so na Bevkovem trgu trenerji in igralci članske ekipe predali diplome udeležencem Poletnega košarkarskega kampa za otroke med 6. in 13. letom. Letos je bilo na poletnem kampu v avgustu kar sto udeležencev.

Praznovanje 10. rojstnega dne Košarkarskega društva Nova Gorica mladi se je zaključilo z zelo dobro obiskanim koncertom Challeta Salleta in njegovega benda Legende.